Tym razem polecam sernik, prosty w wykonaniu, delikatny w konsystencji i pyszny w smaku.
Składniki:
1
puszka mleka skondensowanego słodkiego
5 jaj
2 budynie
waniliowe bez cukru
1 kg mielonego sera (może być dobrej jakości
z wiaderka)
szczypta soli
Wykonanie:
1.
Białka ubić na sztywno ze szczyptą soli.
2. W misce wymieszać
zmielony ser, mleko skondensowane, żółtka i budyń.
3.
Delikatnie połączyć masę serową z białkami i wylać do
tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia.
4. Piec 30 minut w
temperaturze 180 st. C.
5. Temperaturę zmniejszyć do 150 st. C i
piec przez 40 minut. Po upieczeniu uchylić drzwiczki piekarnika i w
ten sposób wystudzić ciasto.
6. Gotowy sernik oprószyć cukrem
pudrem lub ozdobić lukrem lub polewą czekoladową.